Yoga

Fit en in balans door Yoga

Wie yoga beoefent zou op termijn kunnen merken dat:

– je rustiger wordt in je hoofd,
– je je emotioneel meer in balans voelt en minder emotionele druk ervaart,
– je beter om kan gaan met stress en drukte,
– je makkelijk(er) inslaapt,
– je meer energie krijgt,
– je soepeler, leniger wordt.

Tijdens een yogales worden oefeningen (asana’s) gedaan waardoor je dieper naar binnenkeert. Er wordt aandacht besteed aan de adem en aan het rustig uitvoeren van de asana’s.Uit ervaring blijkt dat men gedurende de les rustiger wordt, de energie beter voelt doorstromen door je lichaam en je daardoor fijner en sterker voelt. Kom gerust eens op een proefles om te ervaren wat het met jou doet. De lessen worden aangepast op de groep en in een groepsles wordt aandacht besteed aan individuele wensen.

Yoga is eenvoudig
Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er asana’s waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga zal snel merken dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren. Sommige denken wellicht dat het een zwerige toestand is. Weer is het tegendeel waar. Het is juist een manier om letterlijk en figuurlijk met beide benen geaarder op de grond te staan. Dit heeft een stabiele werking op lichaam en geest.

Wat is hatha yoga?/ waar komt het vandaan?
Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijk oefening en concentratie. Asana’s = yoga houdingen
Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in deze soms jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten.

 

Sigrid Stevens

doet Fit & in balans

Yoga door Simone Onland is een uitstekende manier om tot je kern door te dringen. De nadruk ligt op ademen, maar binnen een paar weken zijn ook je spieren soepeler en sterker. Simone voelt heel goed aan waaraan de groep behoefte heeft: een actievere of meer ingetogen les. Simone heeft een prettige stem waardoor je je, met je ogen gesloten, helemaal alleen waant op een plek waar het gaat om jou, je zijn en vooral wel-zijn. Simone zegt het soms en het is waar: ‘ een les is een cadeau voor jezelf’, waarbij de stijl en warmte van Simone het verschil maken. Sigrid Stevens

Nicoline

doet Fit & in balans

“In een rustige sfeer verzorgt Simone haar yogalessen, waarin ze de soms inspannende oefeningen op ieders niveau en met zorg en uitleg aanbiedt. Ik ervaar tijdens de les meteen ontspanning, zowel in lichaam en geest en krijg er positieve energie van! De yogales is voor mij een moment in de week, waarin ik even niets ‘hoef’ en aan mijn lichaam en geest kan werken.”

Press enter to search
Press enter to search